Hartige taart

  • 250 g gehakt
  • 100 g geraspte kaas (oude)
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 4 eetl. slagroom
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 40 g boter
  • 2 stuks prei (in dunne ringen)
  • 1 lage taartvorm van 24 cm

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak hierin het gehakt in ca. 5 minuten rul.
Voeg knoflook en preiringen toe en bak deze ca. 5 minuten mee.
Breng de gehaktvulling op smaak met zout & peper en laat deze afkoelen.
Vet ondertussen de taartvorm in met 15 g boter.
Bekleed de taartvorm met croissantdeeg en druk de deegnaden goed aan.
Klop in een kom de eieren met slagroom, zout & peper los.
Schep het afgekoelde gehaktmengsel in de taartvorm en giet het eimengsel over de vulling.
Strooi de kaas over de taart en bak de taart in ca. 25 - 30 minuten in het midden van de oven gaar.
Snijd de taart in 8 punten en verdeel de taartpunten over 4 borden.

Bron: Vlees.nl

Terug