Krokante lamszadel met truffel, peterselie en spaghetti van asperges

  • 600 g lamszadel
  • olijfolie
  • 200 g broodkruim
  • 200 g versgehakte peterselie
  • 2 vellen filobladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 30 g truffel
  • 8 witte asperges
  • 2 dl room
  • peper en zout

Hak de truffel fijn, braad de lamszadel in hete olie rondom aan, en bestrooi het vlees met zout en peper.
Meng het broodkruim samen met de gehakte peterselie en de knoflook in de keukenmachine ragfijn.
Roer de gesmolten boter hierdoor heen.
Bestrijk een filobladerdeegvel met wat geklopte eidooier en leg hier een tweede vel op.
Verdeel het peterseliemengsel dun over het vel uit (herhaal dit proces als u meer dan twee filovellen nodig heeft).
Verwarm de oven in voor op 200 °C.
Bestrooi de lamszadel met tweederde van de gehakte truffel en wikkel het vlees stevig in het filodeeg.
Druk de zijkanten aan en bestrijk de bovenkant met eidooier.
Bak het pakket in de oven rosé.
Laat het vlees even rusten, daarna in acht stukken snijden.
Schil de asperges en snijd ze met behulp van de dunschiller tot spaghetti.
Kook de spaghetti in de room beetgaar.
Zeef het geheel en houd de asperge-spaghetti warm.
Kook de room tot de helft in.
Verdeel de asperges over de warme borden en schenk hier de met de staafmixer schuimig geklopte room door.
Bestrooi de asperges met de rest van de truffel en leg de plakken lamszadel ernaast.

Bron: Ilonka Sponselee
Gepubliceerd door: Natuurvlees

Terug