Roergebakken runderentrecote met Oosterse saus

  • 400 g entrecote
  • 200 g worteltjes
  • 200 g broccoli
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje rijst (rode)
  • 4 eetl. olijfolie (met knoflook en pepertjes)
  • 2 eetl. Hoisinsaus
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. sesamzaad
  • snufje zout
  • snufje peper

Snijd de runderentrecote in reepjes en laat afgedekt op kamertemperatuur komen.
Was de worteltjes en snijd in plakjes.
Snijd de broccoli in roosjes en was ze.
Snijd het pepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Kook de rode rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een wok.
Voeg de knoflook en de peperstukjes toe.
Roerbak 1 minuut.
Voeg de broccoli en de wortelplakjes toe.
Roerbak gedurende 5 minuten.
Voeg de runderentrecotereepjes toe en roerbak alles gedurende 4 minuten.
Voeg de Hoisinsuas en de ketjap toe.
Laat alles nog 1 minuut bakken.
Breng op smaak met zout & peper.
Schep het vlees/groentenmengsel op de rode rijst en strooi er wat sesamzaad overheen.
Lekker met taugésalade met ingelegde paprika's.

Bron: Vlees.nl

Terug