Royal Dynasty

  • 250 g kalfsfricandeau (in blokjes)
  • 75 g bacon (in reepjes gesneden)
  • 1 kleine ui (grof gesneden)
  • ½ rode paprika (in grove vierkantjes gesneden)
  • ½ groene paprika (in grove vierkantjes gesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • ½ kleine paksoi
  • ½ kleine chinese kool
  • 1 eetl. olie
  • ½ theel. sambal (badjak)
  • ½ eetl. koriander (verse of 1 theel. ketoembar)
  • ½ eetl. ketjap manis
  • allesbinder
  • snufje zout
  • snufje peper

Was en snijd de paksoi en de chinese kool net zo groot als de paprika stukjes (of de vleesblokjes).
Kruid het vlees met zout & peper en roerbak het met bacon, ui, knoflook en de sambal badjak 3 à 4 minuten in de hete olie.
Voeg vervolgens de paksoi, paprika’s en de kool toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg nu de ketjap en koriander toe en bind het licht met allesbinder, eventueel op smaak brengen met wat zout en peper.
Laat alles goed doorwarmen.
Lekker met atjar tampoer en atjar taugé, kroepoek, witte rijst, gebakken banaan en soeroendeng (licht gebakken kokos en pinda’s).

Bron: Vlees.nl

Terug