Biefstuk met champignontapenade

  • 4 biefstukken
  • 3 eetl. olijfolie
  • 200 g champignons
  • 1 uitje
  • een klein stukje rode paprika
  • 3 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 2 eetl. fijngehakte bieslook
  • zout
  • peper

Masseer de biefstuk met 1 eetl. olijfolie en laat biefstuk op kamertemperatuur komen.
Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
Pel en snipper de ui.
Hak het stukje paprika fijn.
Hak de kappertjes fijn.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en de paprika 3 minuten op een laag vuur.
Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee.
Laat het mengsel in een zeef uitlekken en meng het met de kappertjes, het bieslook, de peterselie, een snuifje zout en wat peper.
Bakkerel de biefstukken: verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op een hoog vuur.
Zet het vuur op halve stand, leg de biefstukken in de pan en bak ze ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid, bruin.
Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en keer het een paar keer.
Leg de biefstukken op warme borden en schep op elk 1/4 van de champignontapenade.

Bron: Vlees.nl

Terug