Roergebakken kalfsvlees

met gekneusde peperkorrels en taugé, Chinese kool en gember

  • 500 g schitzel (kalfs, ongepaneerd)
  • 2 eetl. zwarte peperkorrels
  • 4 bolletjes gember
  • 4 eetl. gembersiroop
  • 800 g Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 100 g taugé
  • 8 eetl. zonnebloemolie
  • 20 babymaïskolfjes
  • 2 eetl. aardappelzetmeel
  • 6 eetl. sojasaus

Snijd het vlees in dunne reepjes.
Doe de peperkorrels in een plastic zakje en kneus ze door er met een deegroller of fles overheen te rollen.
Hak de gemberbolletjs in stukjes.
Snijd de kool in reepjes van 1½ cm breedte.
Verhit de olie in een wok of diepe braadpan en roebak hierin, als de olie goed heet is, de reepjes vlees met de gekneusde peperkorrels 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de paprika en kool toe en roerbak deze 3 minuten eveneens op hoog vuur.
Schep de gember, taugé en maïskofjes erdoor.
Roer van het aardappelzetmeel, de sojasaus en gembersiroop snel een glad papje en roer dit door het gerecht.
Laat het gerecht nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
Lekker met gekookte witte rijst.

Bron: Vlees.nl

Terug