Rode kool met appeltjes

  • 500 g rode kool
  • 50 g ui
  • 200 g appels (goudrenette of een andere stoofappel)
  • 100 g kandijsuiker of bruine suiker
  • 2 eetl. azijn (gewone witte of witte wijnazijn of zelfs balsamico)
  • kruidenboeket
  • peper
  • zout

Snij de rode kool fijn.
Snij de ui fijn.
Smelt de reuzel.
Bevochtig met een verdere hoeveelheid water.
Kruid met kruidenboeket, peper en zout.
Schil de appelen te snij in vieren en verwijder het klokhuis.
Voeg de appelen bij de rode kool.
Laat onder deksel gaar smoren gedurende 10 minuten.
Voeg de azijn op het einde van de gaartijd toe.
Breng op smaak met kandijsuiker, peper en zout.

Tip
Je kan gebaken spekblokjes bij de rode kool doen als je een echte vleeseter bent.

Bron: Sam Khaldi

Terug