Gepofte aardappelen met kruidige Hüttenkäse

gepofte_aardappel (2K)

  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 400 g Hüttenkäse
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 kleine rode paprika
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout
  • 12 middelgrote aardappelen (ca. 1 kg)
  • 2 eetl. basilicum, fijngehakt
  • 2 eetl. peterselie, fijngehakt
  • versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
Bestrijk de aardappelen rondom met olie en leg ze in een bakblik.
Leg de paprika en tenen knoflook erbij.
Rooster de aardappelen in de oven in ca. 40 minuten knapperig bruin en gaar, keer ze af en toe en bestrijk ze eventueel nog een keer met olie.
Neem de paprika en tenen knoflook na ca. 20 minuten uit de oven.
Laat de paprika in een kommetje afgedekt ca. 10 minuten rusten.
Knijp de tenen knoflook boven een kom uit.
Schep de Hüttenkäse met de uiringetjes, basilicum en peterselie erdoor.
Trek het vel van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
Schep de stukjes paprika door de Hüttenkäse en voeg zout & peper naar smaak toe.

Serveren
Leg de gepofte aardappelen op vier borden, snijd de bovenkant in en duw ze iets open.
Schep het Hüttenkäsemengsel erin en erover.
Lekker met een salade van rucola.

Bron: Receptenbank

Terug