Spaanse stoofschotel

  • magere hamlappen
  • aardappelen
  • groene paprika('s)
  • tomaat
  • 3 á 4 boullionblokjes (kip)
  • klein flesje witte wijn
  • 2 blaadjeslaurier
  • paar draadjes saffraan
  • peper
  • olijfolie
  • knoflook naar smaak

Schil en was de aardappelen en snijd deze in blokken van ongeveer 2 centimeter.
Snijd de paprika ook in blokken.
Snijd het vlees in blokken en doe hier een beetje peper naar smaak op.
Neem een eierdopje met wat warm water en week hier de saffraan in.
Maak de boullion in een aparte pan.
Bak het vlees in een grote braadpan in een laagje olijfolie totdat het goed is dicht geschroeid.
Op dit moment kan de geperste knoflook erbij, omdat olijfolie zeer heet wordt en we willen niet dat deze verbrand.
Als de knoflook glazig is de bouillion erbij gieten.
Nu kan de paprika en aardappelen erbij.
Ook het water met de saffraandraadjes en de laurierblaadjes kunnen er nu in.
Laat het water warm worden totdat het licht kookt.
Na ongeveer 10 minuten giet je de witte wijn erbij.
Op het moment dat de aardappelen bijna gaar zijn (door er met een vork in te prikken blijven ze nog net hangen) snijd je de tomaat en ontdoe je deze van de inhoud, enkel het vuchtvlees van de tomaat wordt toegevoegd aan de stoofschotel.
Laat het geheel nog even koken tot aardappel helemaal gaar is en de tomaat in het gerecht 'verdwenen' is.

Spaanse-recepten.beginthier.nl

Terug