Risotto met tonijn, spinazie en tomaat

  • 300 g risottorijst
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 40 g boter
  • 9 dl tomaten- of kruidenbouillon
  • 300 g panklare spinazie
  • 4 ontvelde tomaten in parten
  • 2 blikjes tonijn op water
  • peper
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas

Fruit de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de boter.
Roer de risottorijst erdoor en bak de korrels mee tot ze rondom met boter zijn bedekt.
Voeg de bouillon toe en breng dit op middelhoog vuur al roerend aan de kook.
Kook de rijst, onder af en toe roeren, zachtjes ± 15 minuten.
Schep er deel voor deel de spinazie door.
Schep, als de spinazie geslonken is, de tomaten erdoor.
Breng alles aan de kook en kook de rijst nog zachtjes 8 minuten.
Breng pittig op smaak met peper en verdeel de tonijn over de risotto.
Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.

Bron: Tournedos
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug