Gratin van aardappelen en raapjes met cheddar

  • 500 g geschilde aardappelen
  • 2 flinke rapen
  • 1 eetl. boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl melk
  • 1½ dl verse room
  • 100 g cheddar
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en de raapjes en snij ze in dunne plakjes.
Doe de aardappel en rapenschijfjes in een slakom, kruid ze met peper en zout en vermeng ze.
Vet een ovenschaal in met boter, wrijf in met het lookteentje en doe er het aardappel - raapmengsel in.
Rasp de kaas.
Doe de helft van de geraspte kaas bij de room en klop los met de melk.
Giet dit mengsel over de groenten.
Strooi er de resterende kaas over en zet de schaal ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron: Tournedos
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug