Seitan-tomatenragout

voor 2 personen
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • enkele eetl. zoute tamari
  • 3 tomaten
  • 2 theelepels arrowroot
  • ½ kopje gierst
  • ½ kopje quinoa
  • 300 g broccoli
  • 250 g wortel
  • kleine pot seitan
  • 2 à 3 eetl. olie
  • Italiaanse kruiden

Laat de seitan in een vergiet uitlekken, vang het vocht op.
Snijd de stukken in kleinere gelijke stukjes.
Neem eenzelfde hoeveelheid gierst en quinoa en kook deze 2 granen samen in een pan ca. 15 minuten in een dubbele hoeveelheid water met wat zout en bouillonpoeder.
Verwarm de olie in een grote bakpan, fruit hierin de ui en voeg de Italiaanse kruiden toe.
Haal de ui uit de pan als ze glanzend zijn.
Doe de stukjes seitan in de pan, (indien nodig nog 1 eetlepel olie in de pan doen) voeg een beetje van het opgevangen vocht en een theelepel tamari toe.
Zet het vuur hoog en bak de seitan, omscheppend met 2 houten spatels tot het vocht is ingedampt.
Voeg steeds weer vocht toe en herhaal de procedure.
Bewaar wat seitanvocht om op het laatst te binden met arrowroot.
Voeg de stukjes tomaten aan de seitan toe en zet het vuur lager, deksel op de pan, laat de tomaten garen.
Voeg op het laatst de uien weer toe en los de arrowroot op in het overgebleven vocht en indien nodig nog wat water toevoegen.
Bind de seitan-tomatenragout met de arrowroot.
Intussen de groenten 8 tot 10 minuten roerbakken of koken.
Dien de groente samen op met het graan en de saus.

Bron: NN

Terug