Foo Yong Hai, Chinese omelet met groenten en rijst

foo_yong_hai (3K)

  • 300 g witte rijst
  • 100 g doperwtjes
  • 50 g champignons
  • 3 eieren
  • 1 pakje Conimex Mix voor Foo Yong Hai
  • wokolie
  • 250 g preiringen
  • 1 eetl. fijngehakte bladselderij

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook ondertussen de doperwtjes gaar in ruim kokend water.
Maak de champignons schoon en halveer ze.
Meng in een kom de eieren met de omeletmix (uit het pakje) en 5 eetlepels koud water.
Klop dit goed door.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan, voeg het eiermengsel toe.
Bak de omelet ca. 8 minuten tot dat de bovenkant droog wordt.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de preiringen en de champignons ca. 5 minuten op een hoog vuur.
Schep op het laatst de bladselderij erdoor.
Verwarm in een klein steelpannetje al roerende 2½ dl water en de sausmix (uit het pakje).
Breng de saus al roerende aan de kook en laat ca. 1 minuut doorkoken.
Roer de doperwtjes erdoor.
Leg de omelet op een schaal en schep de vulling erop.
Sla de omelet dubbel.
Serveer met warme saus erover en rijst.

Variatie
De klassieker is met krab; voeg met de bladselderij de inhoud van een uitgelekt blikje (120 g) krabvlees toe.

Bron: Conimex

Terug