Varkensvinken met pancetta

  • 8 zeer dunne repen varkensvlees van 8 x 15 cm
  • 16 plakjes pancetta
  • 1 potje geroosterde paprika in het zuur
  • bloem
  • 1 dikke eetl. boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 dl witte wijn

Nodig zijn acht repen dun vlees van ongeveer 8 bij 15 centimeter.
Dun gesneden, niet dun uitgeklopt, en dus voldoen de klaarliggende schnitzels niet.
Een meelevende slager is wat je nodig hebt.
Leg op elke plak twee plakken pancetta naast elkaar, zodat het vlees bedekt is.
Dan een paar reepjes paprika erop en rollen maar.
Zet de rolletjes vast met prikkers en bestrooi ze met zout en daarna met bloem.
Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak er de rolletjes in aan, tot ze overal een mooi kleurtje hebben.
Schenk de wijn erbij, dek af en laat op laag vuur nog 5 minuten garen.
Op het eind moet de wijn vrijwel verdampt zijn; laat zo nodig dekselloos nog even verdampen.

Bron: Onno Kleyn

Terug