Pasta met champignons, ham en mozzarellacrème

  • 2 bolletjes mozzarella, in stukjes
  • 2 eetl. geraspte Parmigiano Reggiano
  • scheut melk
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 250 g kastanjechampignons, in stukjes
  • handje verse basilicumblaadjes
  • 1 plak parmaham, in snippertjes
  • 2 smaaktomaten, in stukken
  • 500 g korte pasta

Maak de crème door de mozzarella in stukken in een blender te doen, met de Parmezaan en een klein scheutje melk.
Draai glad en voeg net zoveel melk toe om het sauzig te maken.
Proef; misschien is er wat zout nodig.
Bak de knoflook zachtjes in een gulle scheut olijfolie.
Verwijder hem als hij goudgeel kleurt.
Bak de champignons een paar minuten, voeg de basilicum, ham, tomaat en zout toe, meng en draai het vuur uit.
Kook de pasta al dente in veel water met veel zout, giet af en meng met de spullen in de koekenpan, op een minipitje.
Verdeel over de borden en garneer met een straaltje mozzarellacrème.

Bron: Onno Kleyn

Terug