Appel gevuld met zuurkool

  • 1 ui
  • ½ eetl. chilipoeder
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • zout
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 2 theel. gedroogde tijm
  • 20 cl kruidenbouillon (van bouillonpoeder)
  • 4 stevige appels (Elstar)
  • 2 beschuiten
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • versgemalen peper

In dit gerecht zorgt de bruine suiker voor een lekker knapperig en iets zoet korstje, lekker in contrast met de wat zure zuurkool.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en snipper de ui.
Verhit 1 eetlepel margarine in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan.
Schep de zuurkool met de tijm erdoor en voeg de bouillon toe.
Laat de zuurkool 10 minuten zachtjes sudderen.
Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
Zet de appels naast elkaar in een lage ovenschaal en vul ze met de zuurkool.
Schenk het vocht van de zuurkool op de bodem van de schaal.
Verkruimel de beschuiten en meng het kruim met de bruine suiker, het chilipoeder en zout & peper naar smaak.
Verdeel dit over de zuurkool en druppel er nog wat vloeibare margarine over.
Laat de appels gevuld met zuurkool in de oven in ca. 20 minuten gaar worden.

Serveren
Lekker met gebakken aardappelen en een varkensfiletlapje.

Tip
In de zomer kun je de appels ook vervangen door verse perziken.

Bron: Receptenbank

Terug