Geroosterde tuinboontjes met komkommer spread

  • 20 grote bonen
  • 1 krop sla
  • 2 eetl. azijn
  • ½ dl olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theel. mosterd
  • peper en zout
  • 1 komkommer
  • 2 takjes mint
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes dille
  • 1 eetl. hangop / crème fraîche

De tuinbonen moeten gedopt worden.
Kook ze vervolgens kort el dente (beetgaar) gedurende 30 seconden in ruim kokend water met zout.
Dep ze droog en marineer ze in de olie met gesnipperd knoflook.
Grilleer de tuinbonen op de barbecue en houd ze warm op aluminium folie met een scheutje olijfolie erbij tegen het uitdrogen.
Schil de komkommers, ontdoe ze van de zaadlijsten en pureer ze met het basilicum, knoflookteentjes, dille en mint.
Bewaar een paar blaadjes mint voor de garnering van het hangopdessert.
Voeg de hangop toe en maak er een gladde salsa van; breng op smaak met peper en zout.
Was de sla en maak ze aan met een dressing van olie mosterd en azijn.
Leg op de borden een bedje van sla, hierop de tuinbonen en de komkommer salsa er bij.

Recept van Eric van Veluwen, Patron Cuisinier Landgoed Rhederoord

Terug