Ribbetjes met aardappelen en honing

ribbetjes (1K)

  • 3 grote, bloemige aardappelen in grote stukken gesneden
  • 4 ribbetjes
  • 1 medium ui in ringen gesneden
  • 4 eetl. sojasaus
  • 5 gevierendeelde sjalotjes
  • 4 eetl. vloeibare honing
  • 2 eetl. sesamzaad , geroosterd

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de ribbetjes in een ovenschotel.
Vermeng de sojasaus met 2 eetlepels honing, eventueel met wat water of olijfolie.
Overgiet de ribbetjes met dit mengsel.
Zet het 30 minuten in de oven.
Vermeng de aardappelstukken en ui met de rest van de honing en voeg ze bij de ribbetjes.
Plaats nog ongeveer een uur in de oven, tot de ribbetjes gaar zijn.
Strijk de ribbetjes elk kwartier in met het ovenvocht en roer de aardappelen geregeld los.
Serveer met de geroosterde sesamzaadjes.

Tip
Dit gerecht kan perfect koud gegeten worden.

Bron: Patapas

Terug