Feijoada,
Bonenschotel met diverse gerookte vleessoorten

Feijoada (1K)

  • 1 blik bruine bonen
  • 1 blik kidney bonen
  • 150 g gerookte ham
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 100 g ontbijtspekreepjes
  • 150 g rookworst
  • 200 g serranoham
  • ¼ l bouillon
  • ½ uitgeperste citroen
  • 1 glas rode wijn
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 snufje chilipeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 koppen gekookte rijst
  • 1 eetl. fijngehakte koriander

Snijd de vleessoorten in blokjes en breng ze aan de kook met de bouillon, citroensap en rode wijn.
Laat het op laag vuur ca. 2 uur zachtjes koken.
Bak de ui, knoflook en chilipoeder licht aan met de olijfolie.
Voeg vervolgens de bonen toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg het gestoofde vlees toe en laat even meegaan.
Indien nodig op smaak brengen met peper en zout.
De rijst verwarmen in de magnetron en op voorverwarmde borden scheppen.
De bonenschotel rondom scheppen en het geheel bestrooien met de koriander.

Wijnadvies
Negro Cabernet Sauvignon, Gato, Chili.

Succestip
Serveer met kleine augurkjes of andere groenten in het zuur.
Gebruik stokbrood in plaats van rijst.

Bron: Spar Succes recepten

Terug