Gebakken andijvie met braadworstjes

  • 2 struiken andijvie, doormidden gesneden
  • 400 g lekkere braadworst of saucijsjes
  • 2 x 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui, in flinters
  • water
  • zout & peper

Breng een enorme pan water aan de kook en kook er de struiken andijvie in tot ze zacht zijn.
Dat duurt een kwartier.
Bak ondertussen de braadworstjes in olie zachtjes bruin en gaar.
Laat de andijvie afkoelen in koud water en knijp goed uit.
Verwijder de bruine steelaanzet en snijd de struiken in de lengte in repen.
Bak de ui in wat olie zachtjes glazig in een koekenpan en voeg de andijvie toe.
Doe er het bakvet van de worstjes bij.
Breng goed op smaak met zout & peper.
Schep om en laat de worstjes even warmen op de andijvie, onder een deksel.
Tja, en dan moet er wijn bij, rode wijn, wijn uit de Salento!

Bron: Onno Kleyn

Terug