Filosoof

voor 6 personen
  • ½ k vlees (resten van rundvlees bijv.)
  • 1 k aardappelen, gekookt
  • 100 g boter / margarine
  • 2 uien
  • 2,5 dl vleesjus
  • peper
  • zout
  • melk
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • laurierblaadjes
  • kruidnagels

Snij de uien en fruit ze lichtbruin in de boter.
Doe de jus erbij.
Snij het vlees in kleinere stukken en stoof het ca. een half uur.
Voeg eventueel laurierblad en kruidnagels naar smaak toe.
Maak van de aardappelen en de melk een puree.
Leg in een vuurvaste schotel (beboterd) een laag puree, dan een laag vleesmengsel, dan weer puree en vervolgens weer vlees enz.
Bestrooi elke laag met peper, zout en nootmuskaat.
Van het laatste niet teveel.
Zorg dat de bovenste laag uit puree bestaat.
Strooi er paneermeel op en leg daar een klontje boter bovenop.
Laat in een oven er een bruin korstje op komen, (bovenin, matige temperatuur).

Terug