Groentestoofpot met karbonaden

  • 500 g rundkarbonaden
  • 2 uien
  • 300 g wortelen
  • ½ wittekool
  • 4 boterrapen
  • 2 stronken groene selder
  • arachideolie
  • versgemalen peper en zout
  • 75 cl magere vleesbouillon

Pel de uien en snij ze in ringen.
Snij de wortelen en de groene selder in blokjes.
Schil de raapjes en snij ze in blokjes.
Snij de wittekool in reepjes.
Verhit de olie in een pan en bak daarin de rundkarbonaden en de uien aan.
Vul aan met de raapjes en de wittekool.
Ga verder met de wortelen en de groene selder.
Giet er de magere vleesbouillon over, zet een deksel op de pan en laat het gerecht een uurtje sudderen.
Controleer regelmatig of vlees en groenten niet aanbranden en of er voldoende vocht aanwezig is.
Bevochtig desnoods met een beetje bouillon.

Bron: Flandria
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug