Zuurkoolschotel met mosterd en spek

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 25 g rozijnen
  • 150 g ham (dikke plak)
  • 500 g zuurkool
  • ± 1½ dl halfvolle melk
  • peper, zout
  • 1 eetl. mosterd
  • 5 plakjes ontbijtspek

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Was de rozijnen.
Snijd de ham in blokjes.
Warm de oven voor op 200 °C.
Verwarm de zuurkool met de rozijnen 10 minuten in eigen vocht.
Maak van de aardappelen met de hete melk, peper, zout en de mosterd een puree.
Schep de zuurkool in een ovenvaste schaal en schep de aardappelpuree er op.
Dek dit af met de plakjes ontbijtspek.
Laat het spek in de hete oven in ca. 20 minuten bruin en knapperig worden.

Bron: Voedingscentrum

Terug