Rundergoulash

  • 1 eetl olie
  • 300 g runderstoofvlees
  • 50 g ontbijtspek in blokjes
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 groene paprika's
  • 1 spaanse peper
  • 1 blik tomaten op sap
  • 1 eetl. azijn
  • ½ eetl. majoraan
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bouillontablet
  • 1 bekertje zure room
  • evt. 2 theel maizena

Verhit de olie in een grote braadpan.
Voeg de spekblokjes toe en laat zachtjes bakken.
Snij het vlees in blokken, de groenten in stukjes, het pepertje in smalle reepjes (evt. zonder de pitjes).
Pel de knoflook.
Voeg bij de spekjes: de uien en de uitgeperste knoflook.
Laat even meebakken.
Voeg het vlees toe en laat op hoog vuur rondom dichtschroeien.
Voeg de paprika's en het pepertje toe en laat even bakken.
Voeg de kruiden en het verkruimeld bouillontablet toe.
Voeg de tomaten met het sap, de azijn toe en 1¼ dl water en breng aan de kook.
Laat op zacht vuur stoven tot het vlees zacht en gaar is (ong. 1½ uur, dit hangt af van het soort vlees).
Voeg de zure room toe en roer door de goulash.
Niet meer laten koken.
(Als de goulash te "dun" is dan de zure room vermengen met de maizena).

Terug