Pasta met zongedroogde tomaten en basilicum

  • 75 g zongedroogde tomaten
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 500 g pasta
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 eetl. olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 eetl. pesto met basilicum of
  • 2 eetl. verse basilicum, fijngesneden

Laat de zongedroogde tomaten minimaal 15 minuten in warm water weken.
(Bewaar het weekvocht.)
Spoel ze af met koud water.
Snij de tomaten in stukjes.
Verwarm in een braadpan de olijfolie met de boter en fruit hierin het uitje en de knoflook.
Vervolgens de gesneden tomaten toevoegen en gedurende 4 minuten meebakken.
Het opgevangen vocht bij het tomatenmengsel doen en 15 minuten op een laag vuur laten sudderen.
Kook ondertussen de pasta volgens de instructie op de verpakking.
Laat de pasta goed uitlekken en meng hierdoor de tomatensaus.
Tot slot de pesto of basilicum erdoor roeren en direct serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

Terug