Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus

aardappelpuree_balletjes (2K)

  • 5 grote vastkokende aardappels
  • 1 sjalotje
  • 50 g boter
  • 200 g verse spinazie (of 150 g diepvriesspinazie)
  • 400 g half om half gehakt
  • 50 g paneermeel of broodkruimels
  • 1 ei
  • 4 dl tomatensaus (of pastasaus)
  • 50 g platte peterselie
  • 50 g boter peper
  • zout

Schil de aardappels, snij ze in stukken en gaar ze afgedekt 10 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt.
Pel de sjalot en hak deze fijn.
Verhit de helft van de boter in de wok en fruit de sjalot 2 minuten op een laag vuur.
Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend op een hoog vuur slinken.
Giet het vocht af en hak de spinazie fijn.
Meng de spinazie met het gehakt, het paneermeel en het ei.
Breng op smaak met zout & peper.
Maak balletjes van het gehakt en kook ze 10 minuten in de tomatensaus.
Hak intussen de peterselie fijn.
Pureer de aardappels, samen met de rest van de boter en de fijngehakte peterselie.
Breng op smaak met zout & peper.
Serveer de puree met de balletjes in tomatensaus.

Tip
Vervang het half om half gehakt eens door lamsgehakt en gebruik voor een nog zuidelijker tintje basilicum en olijfolie in plaats van peterselie en boter.

Bron: Patapas

Terug