Tournedos

  • 4 tournedos ( ongeveer 125 g per stuk, niet te plat)
  • 4 eetl. boter
  • peper en zout
  • 4½ plak franse geitenkaas die geschikt is om te grillen
  • 3 eetl. crème fraîche
  • 1 dl bouillon

Doe 4 eetlepels boter in de koekepan.
Bestrooi het vlees met vers gemalen peper en zout.
Bak de tournedos ongeveer 5 á 7 minuten in de koekepan.
Haal het vlees uit de pan en leg op elke tournedos een plak geitenkaas.
Grill in enkel minuten de geitenkaas op het vlees tot het begint te smelten.
Doe ondertussen in het braadvocht een kleine bekertje crème fraîche een halve plak geitenkaas en een beetje bouillon, roer dit met een garde goed door elkaar.
Haal de tournedos uit de grill en doe ze op de borden, schep er een klein beetje saus overheen.
De rest van de saus apart in een sauskom erbij serveren.

Terug