Spitskoolschotel

  • 500 g gehakt van onbesproken afkomst
  • 1 klein zakje of 3 eetlepels gehaktkruiden (Verstegen)
  • 600 g spitskool, gesneden
  • 750 g aardappelen
  • 150 g Boursin met knoflook/kruiden
  • 200 g carbonarareepjes (katenspek)
  • 80 g boter
  • 1 eetl. kummel *
  • 1 eetl. kerrypoeder *
  • ½ dl room
  • Jane's Krazy Mixed-Up Salt
  • peper
  • 125 g oude geraspte kaas

*) of 2 eetl. Marokkaanse kruiden (Ducros)

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Smelt 20 gram boter en laat hierin kerry en kummel zachtjes bakken, voeg de spitskool toe, bak even mee (mag niet kleuren), voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout, leg het deksel op de pan en laat de kool verder gaar worden.
Kook de aardappelen gaar en maak puree met 40 gram boter, Boursin, zout & peper.
Verhit de rest van de boter en bak hierin het gehakt met de gehaktkruiden rul, mag hier en daar een beetje bruin zijn, meng de carbonarareepjes door
het gehakt.
Vet een ovenschotel in en doe hierin eerst de kool, vervolgens het gehaktmengsel en tenslotte de aardappelpuree, strijk de bovenlaag glad en strooi de kaas erover, zet de schaal 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudgeel is.
Oventijden en temperaturen verschillen per oven, noteer daarom de eigen gegevens bij het recept.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug