Rijstschotel met gevulde paprika's

rijstschotel_paprika (3K)

  • 600 g kalfs gehakt
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 4 paprika's kleur naar keuze
  • 200 g rijst
  • 200 g champignons
  • 1 ajuin
  • 80 cl gezeefde tomaten
  • paprika poeder
  • basilicum
  • gemalen peper
  • oregano
  • chapelure (paneermeel)
  • 1 ei

Zet ruim water op in een ketel laat koken en doe de rijst erin, laat even doorkoken en giet af ± 2 minuten.
Snij van de paprika's het hoedje af ± 3 cm, ontdoe van de pitten en kroontje.
Van het hoedje reepjes snijden en een handvol blokjes.
Hou deze twee gescheiden.
Champignons in schijven snijden neem een ± 80 °C ervan af en snij deze nog eens in de helft doe deze laatste bij de paprika blokjes.
Ajuin in de helft en in ringen snijden neem van deze ook een ± 80 °C van af en snij in blokjes voeg dit ook bij de champignons en paprika blokjes.
Bereid het gehakt met het ei een beetje chapelure en kruiden.
Voeg er nu de blokjes groenten bij en twee eetlepels rijst en natuurlijk een handvol gerookt spek.
Meng dit alles goed en vul de paprika's, van de overschot kleine balletjes draaien.
Leg de paprika's in de pan.
De gezeefde tomaten, spek, paprika reepjes, ajuin, champignons, rijst en de vleesballetjes erbij.
Roer dit voorzichtig om dat alle ingrediënten gemengd zijn nog een keer goed kruiden en laat op een zacht vuur ± 60 minuten gaar stoven.
Vergeet niet af en toe te roeren en de paprika's om te draaien.
Serveer zeer warm en werk af met een takjes peterselie.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug