Italiaanse groentetaart

voor 2 personen

  • springvorm met een doorsnee van 20 cm
  • 5 sneden (oud) bruinbrood
  • vloeibare margarine
  • 50 g magere salami
  • 300 g (roerbak)groentemix
  • tijm
  • 6 olijven
  • 2 eieren
  • 1 dl halfvolle yoghurt
  • 75 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 1½ eetl. bloem
  • oregano
  • 2 tomaten

Bestrijk de springvorm met wat margarine.
Warm de oven voor op 200 °C.
Snijd de korsten van het brood.
Bekleed de wanden en bodem van de vorm met het brood.
Snijd de salami in reepjes en bak ze in een braadpan langzaam uit.
Voeg de groente toe en roerbak de groente 5 minuten mee.
Maak het op smaak met peper, een beetje zout en wat tijm en voeg de in plakjes gesneden olijven toe.
Schep het groentemengsel in de springvorm.
Splits de eieren.
Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, de bloem en wat oregano toe.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel.
Schep dit op de groente.
Was de tomaten en snijd ze in plakken.
Dek de taart af met de plakken tomaat.
Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug