Babi Ketjap,
Chinees Indonesisch varkensvlees met ketjapsaus

babi_ketjap_varkensvlees (3K)

  • 500 g hamlappen
  • 1 pakje Conimex Mix voor Babi Ketjap
  • wokolie
  • 400 g witte rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 3 eetl. fijngehakte bladselderij of peterselie

Snijd het vlees in blokjes.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie en het vlees.
Laat 15 minuten marineren.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.
Verhit een wok en wok het vlees, de ui en de knoflook ca. 5 minuten.
Meng het sauspoeder (uit het pakje) met 2 ½ dl koud water, voeg het mengsel aan de wok toe en breng het al omscheppende aan de kook.
Laat 5 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de bonen ca. 5 minuten in ruim kokend water.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de bonen ca. 3 minuten.
Voeg op het laatst de bladselderij of peterselie toe.
Schep de rijst met de babi ketjap op 4 borden en geef de boontjes erbij.

Bron: Conimex

Terug