Túrós csusza
Deeggerecht met kwark en kaantjes

turos_csusza (4K)

  • 200 g (droge) kwark (cottage cheese)
  • 300 - 350 g kockatészta
  • 150 g gerookte spek
  • 2 dl zure room
  • paprikapoeder
  • zout

De kockatészta in water met zout en een beetje vet koken.
Als de tészta klaar is in een andere pan het spek uitbakken.
Het spek uit de pan halen en een beetje in een ovenvaste schaal gieten.
Daarop de uitgelekte gekookte kockatészta, zout en de droge kwark.
Dit alles goed roeren en dan in de oven op 140 - 160 °C ongeveer 5 - 10 minuten bakken.
Voor het serveren nog de zure room erop schenken, de kaantjes er bij en eventueel een beetje dille.

Een heerlijk Hongaars hoofdgerecht.
Als voorgerecht kunt u eventueel Gulyás of Jokaibonensoep reserveren.

Bron: Lekkers Uit Hongarije

Terug