Kalfsstoverij

kalfsstoverij (2K)

  • 6 grote vastkokende aardappelen
  • 450 g kalfsvlees (geschikt voor stoverij)
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 1 groene selder
  • 2 l kalfsbouillon
  • 2 dl room
  • sap van 1 limoen
  • enkele takjes dille
  • 4 eetl. peterselie
  • 50 g gezouten boter
  • peper en zout

Schil de aardappelen en snijd ze in 4 stukken.
Hak de wortelen, de selder en de uien in grove stukken en fruit ze in de boter in de wok.
Snijd het kalfsvlees in blokjes van 2 cm en bak ze goudbruin in de wok.
Breng op smaak met peper en zout en overgiet met de kalfsbouillon.
Laat 1½ uur sudderen onder een gesloten deksel.
Doe de aardappelen bij de stoverij en laat nog eens 20 minuten sudderen.
Haal de wok van het vuur en voeg de room toe, samen met het limoensap, de dille en de fijngehakte peterselie.
Kruid met peper en zout en dien op in een kom.

Tip
Voeg voor de kids wat extra gehaktballetjes toe.

Bron: Patapas

Terug