Kalfssteak "eens iets anders"

kalfssteak_anders (2K)

voor 2 personen

  • 2 kalfssteaks ± 400 g
  • 250 g gekookte lintpasta
  • 10 tal spruiten in vier gesneden
  • 1 wortel halveren en in schijfjes
  • 2 stronken witloof in ringen
  • 2 ajuinpijpjes, in ringen
  • 1 tomaat in partjes gesneden
  • peper
  • knoflookpoeder
  • chili kruiden
  • een goede scheut room

Alle groenten in olijfolie beetgaar wokken en kruiden met knoflookpoeder en chilikruiden.
Voeg als laatste een scheut room aan toe.
Lintpasta opwarmen met een beetje room en kruiden met peper.
Het vlees aan beide kanten in bakboter goed aan bakken op een heet vuur.
Zet het vuur iets kleiner en voeg nog een beetje boter toe laat nu rustig bakken maar moet wel rosé zijn van binnen.
Neem vormpjes en vul die met pasta, groenten terug pasta druk goed aan.
Zet op een bord en verwijder de vorm en leg het gesneden vlees er omheen.
Werk af met gemalen peper en ajuinpijpje.

Opmerking
Overschotjes voor degene die nog zin hebben.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug