Bloemkoolrisotto

bloemkoolrisotto (2K)
vegetarisch
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes en stronk in kleine blokjes
  • 75 cl bouillon, van 1 bouillonblokje
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g risottorijst (aborio)
  • 5 cl droge witte wijn
  • 1 pakje Alpro® soya Reepjes mild of pittig gekruid
  • 125 g rucola
  • 50 g oude kaas, geraspt
  • 1 bosje verse tijm, fijngehakt
  • Alpro® soya Bakken & Braden
  • zout & peper

Kook de blokjes bloemkool in 75 cl bouillon tot ze gaar zijn.
Pureer met een staafmixer.
Verwarm een gietijzeren pan met een scheutje bakken & braden.
Fruit de ui en knoflook ca. 5 minuten tot de ui glazig is.
Voeg de rijst toe en bak even mee.
Blus af met de wijn en een schep bouillon van de bloemkool.
Blijven roeren en voeg nog een schep bouillon toe als de bouillon is opgenomen.
Herhaal dit tot de risotto gaar is.
Verwarm intussen in een koekenpan een scheutje bakken & braden.
Bak hierin de bloemkoolroosjes en de soyareepjes tot de reepjes bruin zijn.
Schep de bloemkoolroosjes en soyareepjes met een deel van de rucola door de risotto als hij bijna gaar is.
Breng op smaak met zout & peper.
Maak de risotto af met de rest van de rucola, oude kaas en tijm.

Opmerking
Tijdens het koken kunnen er allerlei ingrediënten toegevoegd worden om de risotto nog lekkerder te maken!

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug