Aardappel-groentekroketjes

aardappel_groentekroketjes (2K)

  • 8 grote bloemige aardappelen
  • 2 wortels
  • 100 g erwten
  • 100 g spekblokjes (kant-en-klaar)
  • 3 eieren
  • 150 g broodkruimels
  • bloem
  • frituurolie

Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Snijd de wortelen in blokjes van een halve cm en kook ze gedurende 2 minuten in een bodempje water.
Kook ook de erwtjes gedurende 4 minuten.
Maak puree van de aardappelen en voeg vervolgens 1 eidooier, de spekblokjes, de erwtjes en de wortelen toe.
Meng goed en rol tot kroketjes.
Kluts de resterende eieren.
Rol de kroketjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het broodkruim.
Bak ze 5 minuten in frituurolie op 180 °C.

Tip
Serveer met sla, tomaten en ketchup.

Bron: Patapas

Terug