Champignons met geitenkaas op een bedje van komatsuna,
vergezeld van spirali met champignonsaus

  • komatsuna
  • 1 bakje kastanje- of gewone champignons
  • 6 petits chèvres (geitenkaasje)
  • 100 g (volkoren) spirali
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • olie
  • maizena of ander bindmiddel
  • melk
  • boter

Kook in een ruime pan water met zout voor de pasta.
Inspecteer de paddestoelen en veeg of was ze zo nodig schoon.
Snijd van 6 paddestoelen de voetjes af.
Doe olie in de wok en bak de champignonkoppen zachtjes en niet te lang.
Maak ondertussen de komatsuna schoon, snijd in kleine repen en laat die wat uitlekken in een vergiet.
Pel het teentje knoflook.
Doe de pasta in het kokende water en kook zolang als bij de soort pasta die je gebruikt, hoort.
Haal de champignonkoppen uit de olie en zet ze even apart.
Doe nog meer olie in de pan, bak eerst even de knoflook en roerbak dan de komatsuna mee.
Maak het af met wat zout en citroensap en bind zo nodig.
Als de pasta klaar is, mag die zolang in het vergiet.
Doe de komatsuma in een ovenschaal, leg de champignonkoppen erin en doe op elke kop een petit chèvre 15 minuten in de oven op 180 °C.
Bak de rest van de in plakjes of stukken gesneden champignons en de 6 overgebleven champignonvoetjes in boter.
Maak dit verder af tot een blanke champignonsaus.
Warm op het laatst de pasta even mee.
Voor elk de helft van de komatsuna met 3 champignons en daaromheen geschept de pasta met champignonsaus.

Bron: Koken en evenwicht
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug