Tournedos met champignons en geheime saus

  • 4 mooie tournedos van 150 g
  • 3 eetl. boter
  • 2 eetl. olie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 250 g kastanjechampignons, in stukjes
  • 4 eetl. (liefst oude) tawny port
  • 1 dl runderfond
  • 2 eetl. Thaise vissaus
  • beetje tijm
  • 1 gulle eetl. roompaté

Zet de oven aan op 180 °C.
Bak de tournedos op hoog vuur aan in 1 eetlepel boter en de olie tot ze goed kleuren.
Haal uit de pan en zout ze.
Bak in het achtergebleven vet de sjalot 1 minuut op lager vuur.
Voeg de champignons toe en bak 5 minuten.
Schep de champignons uit de pan en zout ze.
Giet de port in de pan en laat op flink vuur bruisen.
Doe er de fond, vissaus en tijm bij, kook weer iets in.
Voeg dan de paté toe, laat smelten en roer glad.
Leg de tournedos in een ovenschaaltje en zet 7 minuten in de oven (voor medium).
Haal uit de oven en laat 3 minuten onafgedekt rusten voor het serveren.
Klop van het vuur af de resterende boter door de saus en breng die op smaak met zout & peper.
Doe er de champignons bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug