Italiaanse ratatouille

italiaanse_ratatouille (3K)

  • 600 g aardappels in dobbelsteentjes
  • 1 kleine aubergine in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • 3 vleestomaten, gepeld en in blokjes
  • 2 eetl. kappertjes
  • peper, zout
  • groene olijven

Kook de aardappels 3 minuten.
Leg de aubergine in een vergiet en strooi er zout op.
Zet er een bord op om zoveel mogelijk vocht te onttrekken.
Verwarm de olijfolie 2 â 3 minuten.
Dep de aubergine droog.
Schep de ui, paprika en Italiaanse kruiden door de olie en verwarm dit.
Meng de aardappelblokjes, aubergine en courgette er door.
Schep de vleestomaten er door, voeg peper en zout toe en meng er de kappertjes en olijven door.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe het geheel in een schaal en zet het gerecht 20 minuten in de oven.

Bron: NIVAP

Terug