Aardappel-spinazieschotel met Hollandse kaas

aardappel_spinazieschotel (3K)

  • 750 g aardappels, in plakjes
  • 1 kg verse spinazie
  • 2 gesnipperde uien
  • 4 eetl. olijfoile
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • ½ theel. Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • ½ dl melk
  • 200 g blokjes jong belegen kaas
  • 100 g plakken belegen kaas
  • 50 g gehakte walnoten of pijnboompitten

Kook de aardappelplakjes 3 minuten.
Verhit 3 eetlepels van de oljfolie en roerbak in 3 - 4 minuten de gewassen spinazie met de uien, peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden.
Klop de eieren los met de melk.
Neem de pan van de warmtebron.
Schep de kaasblokjes en het eimengsel erdoor.
Leg de helft van de aardappeipiakjes op de, met olijfolie ingevette, bodem.
Schep het spinaziemengsel erop en de rest van de aardappelplakjes.
Dek het af met de plakken kaas.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zet het gerecht 20 - 25 minuten in de oven.
Rooster de noten of pitten in een droge pan en bestrooi het gerecht ermee.

Bron: NIVAP

Terug