Sukiyaki met shiitake en kerstomaatjes

sukiyaki_shiitake (4K)

  • 1 pak Conimex Beef Sukiyaki
  • 2 eetl. wokolie
  • 400 g vleesreepjes
  • 1 bakje shiitake paddestoelen (200 g)
  • 1 bakje kerstomaatjes (250 g)
  • 3 eetl. fijngeknipte bieslook

Meng de sukiyaki marinademix (uit het pak) in een kom met 2 eetlepels olie.
Schep de vleesreepjes erdoor.
10 minuten laten marineren.
Kook de rijst (uit het pak) in 15 minuten gaar.
Afgieten.
Maak ondertussen de shiitakes en de kerstomaatjes schoon.
Halveer grote shiitakes en de kerstomaatjes.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 2 minuten.
Voeg de shiitakes toe en wok nog 1 minuut.
Voeg 2 dl koud water en de sukiyaki sausmix (uit het pak) toe.
Breng al roerend aan de kook.
Voeg de mirin (uit het pak) en de tomaatjes toe en laat 1 minuut mee warmen.
Verdeel de rijst over 2 - 3 borden, schep de sukiyaki ernaast en bestrooi met de bieslook.

Op tafel
Lekker met knapperige kroepoek naturel.

Lekker anders kan ook
Vervang de shiitakes door andere paddestoelen zoals kastanje champignons.
Ook lekker met kip in plaats van rundvlees.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Granita van groene thee en gember toe.

Bron: Conimex

Terug