Kalfsinvoltini met citroenaardappeltjes

kalfsinvoltini (2K)

  • 4 bloemige aardappelen
  • 4 dunne kalfslapjes
  • 4 gezouten ansjovisjes
  • 1 eetl. basilicum
  • 1 citroen
  • 2 dl vleesbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 cocktailprikkers

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze.
Meng de fijngehakte basilicum onder de aardappelpuree en kruid met peper en zout.
Sla de kalfslapjes plat tussen 2 vellen plastiekfolie.
Leg op elk kalfslapje een ansjovisje en een beetje puree.
Rol de lapjes op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Leg de involtini in een ovenschaal, besprenkel ze met een beetje olijfolie.
Bak ze gedurende 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Draai ze vervolgens om en bak ze even lang.
Kook de vleesbouillon en het citroensap in tot de helft.
Overgiet de involtini met de bouillon.

Tip
Vegetariërs kunnen het kalfsvlees vervangen door plakjes aubergines of koolblaadjes.

Terug