Mexicaanse aardappel-bonenschotel

aardappel_bonenschotel (4K)

  • 600 g aardappels
  • 2 eetl. olijfolie of 50 g boter
  • 400 g shoarmavlees
  • 2 tenen knoflook
  • peper, zout
  • ½ theel. chilipoeder
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 klein blik rode bonen
  • 1 klein blik maïs
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 klein zakje tortillachips
  • 1 eetl. gehakte koriander

Kook de aardappels 10 minuten voor in de schil, pel ze en snijd in plakjes of blokjes.
Roerbak het vlees 3 minuten met knoflook, peper, zout en chilipoeder in de olie of boter.
Leg de aardappelplakjes op de ingevette bodem van een schaal.
Strooi de geraspte kaas erover.
Schep de tomatenpuree, bonen en maïs door het vlees en verdeel het mengsel over de aardappels.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Dek de schotel af en zet deze 15 minuten in de oven.
Garneer het gerecht voor het serveren met tortillachips en gehakte koriander.

Bron: NIVAP

Terug