Mignonnettes met blauwe kaas en muskaatdruiven

mignonnettes_kaas (2K)

  • 4 mignonnettes
  • 100 g boter
  • versgemalen peper en zout
  • 1 borrel Belgische jenever
  • 1 dl witte wijn
  • 1 tros muskaatdruiven
  • 4 plakjes blauwe schimmelkaas(Pas de Bleu of Château d'Arville)
  • 1 toef bieslook

Bak de mignonnettes gaar in de hete boter, neem ze uit de pan en schik ze in een ovenschotel.
Deglaceer de braadjus met jenever en wijn, voeg de ontpitte muskaatdruiven toe en laat doorwarmen.
Leg een plakje kaas op elke mignonnette en laat smeuïg smelten onder de hete ovengrill.
Schik de mignonnettes op warme borden en giet de druivensaus eromheen en bestrooi met gehakte bieslook.
Dien op met gekookte aardappelen.

Bron: VLAM

Terug