Lage ribgebraad met citroenmelisse

ribgebraad_citroenmelisse (3K)

  • 1000 g lage ribgebraad
  • 3 limoenen
  • 2 dl kalfsfond
  • 100 g boter (bakboter)
  • 4 uien
  • 2 takjes citroenmelisse
  • 2 dl room
  • 6 takjes tijm
  • 4 blaadjeslaurier
  • peper
  • zout
  • 1 eetl. basilicum (fijngehakt)
  • 1 eetl. peterselie (fijngehakt)
  • 8 blaadjes munt

Het vlees met de grof gehakte uien aan alle kanten mooi laten kleuren in de hete boter.
Van een limoen met een scherp mesje een heel dunne schil halen (zonder witte velletjes) en fijnsnipperen.
Het vlees overgieten met de kalfsfond (of bouillon) en kruiden met peper, zout, tijm en laurier en het sap van de limoenen toevoegen samen met de fijngesnipperde schilletjes.
Onder deksel ongeveer een uur laten sudderen.
De fijngehakte citroenmelisse en de overige tuinkruiden bijvoegen en nog 10 minuten laten stoven.
Het vlees, de tijm en de laurier uit de pan nemen en de saus pureren.
Room erdoor roeren en kort laten indikken.
Het vlees overgieten met de saus, garneren met een toefje citroenmelisse en serveren met gekookte aardappelen.

Bron: VLAM

Terug