Boerenkool-ovenschotel

voor 2 personen

  • 400 g diepvriesboerenkool
  • 600 g aardappelen
  • 1 ui
  • 150 g champignons
  • 200 g rundergehakt
  • peper, zout
  • ± 15 cl halfvolle melk
  • nootmuskaat

Ontdooi de boerenkool en kook de groente in 20 minuten gaar.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Bak het rundergehakt met peper en zout in een droge pan gaar en rul.
Fruit de ui mee glazig.
Bak de champignons kort mee.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat, peper en zout een puree.
Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
Dek dit af met de aardappelpuree.
Laat er in een hete oven of onder de grill een bruin korstje op komen.

Bron: Voedingscentrum

Terug