Rundertong met linzen

rundertong_linzen (2K)

  • 800 g gerookte rundertong
  • 250 g groene linzen
  • 2 wortelen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 2 tomaten ontveld en ontpit
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes ]aurier
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 cl witte wijnazaijn
  • zout & peper
  • 3/4 l runderbouillon

Stoof de gesnipperde sjalot glazig in een weinig olie, voeg er de in blokjes gesneden wortel, hele lookteentjes, linzen, tijm en laurier bij.
Voeg er ¾ l runderbouillon bij en laat zachtjes garen gedurende 15 minuten.
Voeg er dan het vlees bij en laat nog eens 15 minuten verder sudderen.
Verwijder het vlees en snijd het in plakjes.
Breng de linzen op smaak met zout, peper en azijn.
Versier met kwartjes tomaat.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug