Gewokte aardappeltjes met paddestoelen en pijnboompitjes

aardappeltjes_paddestoelen (2K)

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 300 g gemengde paddestoelen
    (shi-take, oesterzwam, eekhoorntjesbrood)
  • 1 eetl. arachide-olie
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-uitje
  • 1 bussel koriander
  • 1 chilipeper
  • 3 eetl. vissaus
  • 3 eetl. water
  • 1 limoen
  • 1 theel. suiker
  • peper en zout

Snijd de aardappelen en paddestoelen in hapklare stukken.
Wok deze in arachideolie.
Voeg na 5 minuutjes de gesnipperde look en pijnboompitten toe.
Wok tot alles gaar is.
Voeg de gesnipperde lente-ui en de koriander toe.
Roer om en kruid met peper en zout.
Meng voor de vinaigrette de vissaus, het water, de suiker en het sap van de limoen.
Hak het chilipepertje en voeg toe.
Schik het wokgerecht op de borden en overgiet met de vinaigrette.

Tip
Bij dit wokgerecht past een heerlijk fris wit wijntje!

Bron: Patapas

Terug