Lamskoteletjes met witlof

  • 12 lamskoteletjes
  • gemalen peper & grof zeezout
  • boter
  • 500 g witloof
  • 1 groene paprika
  • nootmuskaat
  • 10 g safraan
  • 2 eetl. kandijsuiker
  • boter
    • saus:
  • stuk gele paprika
  • stuk oranje paprika
  • 4 sjalotjes
  • gemalen peper
  • zeezout
  • 5 g safraan
  • 20 cl room

Bak de koteletten gekruid met peper en zeezout rosé aan.
Witloof grof snijden, paprika in reepjes snijden.
Bak deze even aan in boter gekruid met nootmuskaat, safraan en kandijsuiker.
Goed omspattelen.

Saus:
Stoof de paprika's en sjalotten aan in een beetje boter, goed kruiden, mix tot een papje en voeg room en safraan toe.
Laat even inkoken.
Serveer dit alles zeer warm op een bord.

Dit gerecht werd met puree geserveerd.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug