Rijstrestje ingevuld

Wat doen we met de overschot van rijst...

rijstrestje (2K)

voor 2 personen

  • rijst (overschot ± 200 g gekookt)
  • 2 babymaïs, grof snijden
  • 1 stuk rammenas, grof snijden
  • 1 stuk venkel, grof snijden
  • 10 tal sluimererwten, grof snijden
  • 4 kerstomaatjes, in 4 snijden
  • bieslook, grof snijden
  • een handvol rucola
  • 100 g kabeljouwfilet, in 4 snijden
  • 6 scampi
  • 100 g krabsticks, grof snijden
  • 100 g gerookte forel, in 4 snijden
  • lookpoeder
  • oregano
  • een hand vol pijnboompitten
  • bloem, voor de vis
  • olijfolie

Pijnboompitten even droog aanbakken.
Vis droogdeppen, kruiden de bloem erover strooien en zorgen dat de vis langs alle kanten bedekt is met een dun laagje bloem.
Bak de vis goud bruin in olijfolie.
Alle groenten beetgaar wokken de rijst erbij en evenzeer kruiden.
Als laatste de tomaatjes, rucola, pijnboompitten en bieslook er onder roeren.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug